• Seară de blues şi jazz cu AG Weinberger, la Doors Club

  ag-weinberger-contact-preturi-artistiDoors Club vă invită duminică, 20 noiembrie, ora 20:30, va invita pe toti la un eveniment muzical de neratat pentru orice pasionat de blues şi jazz.
  Un concert de colecţie, alături de un artist de cea mai înaltă clasă care va împărtăși cu publicul o experiență muzicală de o forță şi expresivitate așa cum doar în marile săli de concerte internaționale se pot auzi.

  AG Weinberger în formulă de band oferă o nouă dimensiune componistică şi stilistică repertoriului său, reunind piese de jazz, blues, soul, blues-rock într-un concert de colecţie, adevărate bijuterii muzicale pe care în România doar AG Weinberger le cântă.
  Noua formulă de band, AG Weinberger, recrează în stil propriu un univers muzical de înaltă ţinută, piese din repertoriul lui Lionel Hampton, T-Bone Walker, The Fabulous Thunderbirds, Benny Golson, Charlie Parker sau selecția din compozitiile proprii sunt redimensionate şi filtrate muzical de către AG Weinberger în cel mai firesc spirit al libertăţii de creaţie, muzica sa emanând aceeaşi sensibilitate şi aceeaşi amprentă solară universului muzical abordat.

  Considerat de către critici „Mr. Blues al României”, iar de către B.B. King „un chitarist carismatic de cea mai înaltă clasă”, AG Weinberger este singurul artist de blues şi jazz din România selectat pentru nominalizare la 7 categorii la Premiile
  Grammy, decorat cu Ordinul Cultural în grad de Cavaler. El îşi continuă misiunea sa cu acelaşi zel, cu aceeaşi pasiune şi credintă pentru a impune muzica bună în viaţa culturală din România.

  Duminică, 20 noiembrie, ora 20:30, la Doors Club.
  Info și rezervări la tel.: 0763 66 16 22 sau pe www.doorsclub.ro

  Portret AG Weinberger – Mr. Blues al Romaniei:

  Cel mai bun interpret de blues pe care l-a dat România vreodată, inegalabilul AG Weinberger, s-a născut la Oradea în anul 1965. Chitarist de excepţie, vocalist, interpret la muzicuţă, producător şi realizator de emisiuni radio şi TV, producător de albume, definit „întâiul misionar al muzicii Blues” și supranumit de critica de specialiate Mr. Blues al României.

  În 1998 este invitat la Festivalul Bluestock, fiind singurul artist nonamerican acceptat să participe la celebra manifestare.
  În mai 2000, pleacă „în exil cultural” în Statele Unite, intrând astfel în marea competiţie a pieţei muzicale din America.
  ”Nashville Calling”, întîiul album american semnat AG Weinberger a fost înregistrat între noiembrie 2004 şi aprilie 2005, la Nashville, iar în 2006 este propus pentru nominalizare la Premiile Grammy pentru 7 categorii, fiind singurul artist de blues din Romania care a atins o astfel de performanță artistică la nivel mondial.

  B.B. King l-a considerat „un chitarist foarte bun, un chitarist carismatic de cea mai înaltă clasă”. Are 11 albume discografice, a scris muzica pentru 18 spectacole de teatru, a fost iniţiatorul şi fondatorul emisiunii „Acadeaua, cea mai dulce emisiune”, difuzată pe Radio Romania Tineret între 1995 şi 2000 şi pe TVR2 între 2012 şi 2013. A fost producator şi realizator pentru emisiunea radiofonică „Delfinariu” difuzată pe Radio Contact între 1995 şi 2000 şi emisiunea TV „Interzis FM”, difuzată pe TVR1 în 2011.
  În 2011 a fost decorat cu „Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler” de cǎtre Preşedinţia României, ca apreciere pentru cariera muzicală deosebită şi pentru eforturile constante de a descoperi şi de a promova noi talente.

  În anul 2016 a fost distins cu „Premiul pentru cel mai bun artist de Blues” al anului 2015, precum și cu „Premiul pentru cel mai bun album de Blues” – ”Mighty Business”, editat de casa de discuri a artistului, Big Foot Records.

  Mighty Business se află în acest moment pe primele locuri într-unul dintre cele mai importante topuri de Blues/Rock din Statele Unite, iar piesele sunt difuzate de peste 250 de posturi de radio din întreaga lume. Mighty Business a primit deja recenzii excepţionale din Grecia, Australia, Olanda, S.U.A., Marea Britanie, Argentina, Germania, Franţa etc.

  Share This:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *