• Ziua Universala a Iei – Constanta 2017

  Pe 24 iunie ne lăsăm așteptările acasă, ne îmbrăcăm cu cea mai frumoasă ie și venim în fața cazinoului din Constanța pentru a sărbători. Alături de oameni iubitori de ie, de păstrarea și transmiterea cunoașterii tradiționale către generațiile viitoare.
  Ora 18.00 va aduce multe suprize. Admirăm fotografiile expuse, iile celor prezenți, împărtășim experiențe.
  Semnele țesute sau cusute pe IE sunt interconectate cu un limbaj simbolic ce se regăsește pe textilele din întreaga lume. Ele sunt universale. Felul în care noi le-am combinat și le-am păstrat este unic. La propunerea comunității La Blouse Roumain de a invita la Ziua Universală a Iei prieteni din toate culturile lumii, care să participe la acest eveniment cu costume sau elemente din costumul lor tradițional, ne vor cânta tineri talentați ai minorităților etnice locale. Evenimentul se va încheia cu un flashmob la care sunteți invitați în număr cât mai mare. Ne fotografiem, surprindem bucuria momentului și frumusețea locurilor în care ne aflăm.
  Dacă nu aveți încă o ie, vă recomandăm achiziționarea unei autentice, venind în sprijinul artizanilor locali. În felul acesta susținem comunitățile și grupurile care recuperează tradiția și tehnica realizării Iei.
  Vă așteptăm cu drag!

  Evenimentul de pe facebook

   

  Share This:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *